Olika iPhones

Utvecklingen av den på senare år mycket populära iPhonen inleddes under 2004. Apple samlade tusen anställda för ”Projekt Purple” som var projektets arbetsnamn under ledning av företagets grundare Steve Jobs. iPhonen presenterades för världen i januari 2007 och kom i två olika varianter, en med fyra gigabyte och den andra med åtta gigabyte.Sedan lanseringen har utvecklingen av produkten fortsatt och kommit ut i olika varianter enligt Jobs motto att iPhonen inte bara är ett kommunikationsverktyg utan ett sätt att leva.

iPhone 3G

Baksidan på den första varianten av iPhonen var tillverkad av aluminium med en svart ton. När nästa generation av produkten presenterades hade baksidan blivit ersatt av ett stycke helt i plast med syfte att öka styrkan av GSM-signalen. Modellen fanns tillgänglig i svart med åtta gigabyte, i både svart och vitt för modellen med sexton gigabyte.Skärmen behöll samma storlek med en upplösning på 320×480 men den nya modellen var något bredare med en svart ram kring skärmen och hade upp till två timmars längre batteritid.

iPhone 4

Utvecklingen av produkten fortsatte och när iPhone 4 lanserades hade Apple valt att sätta en glasfront och på baksidan fans en metallram som agerade som antenn.Trots att den nya varianten av telefonen kunde bryta samtalen om man höll telefonen på ett visst sätt så mottogs den ändå med hyllningar av kritikerna. Med denna modell blev Apple den tillverkare av telefoner som tjänade mest pengar på sina produkter. De sålde inte mest telefoner men det höga priset, som inte skrämde bort användarna, resulterade i en god avkastning.

iPhone 5

Den 12 september 2012 annonserade Apple att de skulle släppa iPhone 5 som skulle ha en halv tums större skärm än sina föregångare. Upplösningen på skärmen skulle vara den samma även om grafikprocessorn skulle ha kapaciteten att arbeta dubbelt så fort.I övrigt kan man säga att många drar stora fördelar av att det kommer nya telefonmodeller från bland andra Apple. De som tillverkar skal och applikationer till dessa telefoner får också en del av kakan. iPhonebutiken.se är en av dom.

iPhone 6

Den 19:e september 2014 släppte Apple de två nya modellerna iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Dessa hade ett par stycken förändringar till sina föregångare, bland annat har modellerna större skärmar: 4.7 respektive 5.5 tum, en snabbare processor, uppgraderad kamera och förbättrad LTE och Wi-Fi uppkoppling.Designen var influerad av iPad Air, med en glasfront som är kurvas runt kanten på displayen och en aluminiumbaksida med två plastbitar för antennen. De valde även att byta ut volymknapparna som de tidigare modellerna använt, till den typ som iPad Air använder sig av.Kameran som man använder i båda iPhone 6 modellerna släpper in 81% mer ljus, något som är mycket viktigt för ansiktsigenkänningsfunktionen. Den nya sensorn man använder är även kapabel till att ta 10 foton per sekund. Man kan även spela in i slow-motion, det är möjligt i antingen 120 eller 240 fps. Enda skillnaden mellan iPhone 6 och iPhone 6 Plus är att Plus-modellen inkluderar en optisk bildstabilisator. Båda modellerna använder dock fortfarande en 8 megapixelkamera.