Skaffa något att lyssna från din mobiltelefon

Allt fler väljer att lyssna på böcker istället för att läsa dem på papper. Det finns de facto två elektroniska alternativ, du kan lyssna på boken eller du kan läsa den på din dator eller surfplatta. Att läsa en bok på sin mobiltelefon är kanske inte det bästa valet med tanke på att skärmen är ganska liten. Ta en titt online och se det stora utbudet av ljudböcker.

Välj vad du vill lyssna på

Du behöver verkligen inte ladda ner något till din telefon för att kunna lyssna. Ofta finns böcker och radio program att lyssna på genom olika streamingtjänster. Att en sommardag ligga i hängmattan och lyssna på en sommarpratare i P1 är en lisa för själen. En promenad med favoritdeckaren är inte heller fel, även om det inte är lika rogivande.

Skaffa bra lurar

Är du en aktiv människa och vill lyssna på olika saker vid olika tillfällen i din vardag ska du se till att du har rätt hörlurar. Lurar att jogga i kräver avsevärt mycket mer än lurar att använda i hängmattan. Det är alltså inte bara ljudkvaliteten som avgör om en lur är bra. Den ska fungera rent ergonomiskt och sitta kvar på plats då du rör dig.