Förbättra ditt nätverk hemma

Idag har vi fler och fler apparater hemma och alla kräver en uppkoppling till internet och ofta till ett nätverk hemma. Dessa apparater är förutom datorer, surfplattor, telefoner och tv-apparater även lampor och eluttag. I Sverige finns fler än en enhet per person och detta skapar nya utmaningar för våra nätverk. Dessutom måste alla dessa enheter samtidigt måste dela på all bandbredd. Här kan du läsa om det du behöver.

Större räckvidd och högre hastighet i alla rum

Hastigheten blir lägre ju längre bort från routern du befinner dig och ju fler uppkopplade enheter du har i hemmet. Det kan skapa ytterligare problem om din bostad har flera rum och våningar. Ju fler väggar mellan dig och routern desto lägre blir hastigheten. En lösning på detta är att förlänga ditt nätverk med hjälp av WIFI-repeaters och förstärkare som ger en bättre uppkoppling i varje rum. Med hjälp av dessa kan fler enheter dela på bandbredden och detta ökar kapaciteten. Denna utrustning kan du köpa i många elektronikbutiker CDON.

Dessa finns i olika utföranden som till exempel direkt i eluttag och de behöver inte ens ta någon plats. Vet du inte vilken utrustning du behöver kan du läsa artiklar med tester och jämförelser av nätverksutrustning. Gör dig redo för en bättre internetupplevelse.