Smartphones

Utvecklingen har verkligen gått fort när det gäller mobiltelefoni. Från att varit enbart för telefoni så kan du i dag göra i princip allt med din telefon. Du kan surfa, kolla dina mail och fotografera. För varje år så kommer det bättre och bättre upplösningar när det gäller kameror i telefonerna. Utrymmet ökas på minneskort och i själva telefonerna. Vem behöver ett USB minne i dag när du kan spara allt i telefonen?

Det första systemet som fanns i Sverige kallades för MTA och det var 1956 och enligt Wikipedia var det endast 125 abonnenter i detta system. Men det var en början till något stort och från att varit ett litet mobiltelefonisystem så har det vuxit tills i dag och det fortsätter att växa. I slutet på 2009 så kom 4G i drift och under från 2011 så finns denna teknik i många länder så även Sverige. Det byggs kontinuerligt ut 4G-nät hela tiden. Detta när blir det snabbaste mobila telefon nätet någonsin, man kan med minimal signalstyrka eventuellt komma upp i hastigheter mellan 1-3 Mbit/s

Vi användare kräver att det ska gå snabbare och snabbare. Vi är ständigt uppkopplade och är i behov att kunna kolla våra mail oavsett var vi befinner oss. Är vi på resa så förutsätter vi att man ska kunna koppla upp sig antingen via telefonen eller sin läsplatta.