Bra smartphoneappar

Det verkar som att hundar får se upp. Smartphones är på god väg att överta rollen som människans bäste vän, i alla fall om vi nagelfar dagens verklighet. På gott och ont så använder vi våra smartphones i princip hela tiden.smartphoneappar Oavsett vad man anser om detta så är smartphonen här för att stanna och därför kommer här ett par tips på bra appar att använda i sin vardag.

Spelappar

Spelappar finns det idag gott om på marknaden. De populäraste är nog fortfarande några av de som varit med i princip sedan smartphonens genombrott. Vi syftar till spel så som Angry birds, Wordfeud, quisspel och det demoniskt beroendeframkallande Candy crush. Kortfattat så går de olika spelen ut på följande:

  • Angry birds – skjuta iväg fåglar och träffa grisar som rövat bort fåglarnas ägg.
  • Wordfeud – är egentligen bara det klassiska Alfapet som flyttat in i mobilen. Beroendeframkallande.
  • Quisspel – säger sig självt, klassisk frågesport. Quisskampen är ett av de populäraste.
  • Candy crush – kortfattat beskrivet så ska man i spelet så ska man omflytta godisbitar så att färger blir till enheter och försvinner. För varje nivå så måste man få bort ett visst antal godisar av olika färger.

Träningsappar

Träning och motion är också en del av vår vardag som till viss del förändrats av smartphonens intåg i vår vardag. Framförallt har det nog för många blivit intressantare med aktiviteter så som löpning och promenader tack vare appar så som Runkeeper. Runkeeper är en app som i stora drag ger dig information om vilken väg du tagit, hur långt och hur fort du sprungit eller promenerat. Den använder sig av telefonens GPS för att utmäta detta. Den mäter dessutom kaloriförbrukning samt en del andra smarta funktioner. Läs mer om träningsappar, inklusive just Runkeeper, här.

Andra praktiska appar

Det finns en hel del appar som underlättar vissa delar av livet, en sådan app är Swish. För de som inte är bekant med den är det ett snabbt och enkelt sätt att föra över pengar, allt man behöver göra för att fixa Swish är tre enkla steg:

  1. Logga in på sin internetbank via dator eller mobil och anslut till Swish
  2. Ladda ned ”Swish betalningar” från App Store, Google Play eller Windows Store beroende på vilken telefon man har.
  3. Ladda ned ”BankID” från någon av de tre ovannämnda app butikerna.

Har man ingen smartphone kan man ända använda Swish för att ta emot betalningar, men man kan inte skicka egna. En annan praktisk app är Dropbox, det är en mindre avancerad men fortfarande användbar varsion av den till datorn. Man kan ställa in så att mobilbilder automatiska laddas upp till appen så de blir tillgängliga till alla sina enheter.