Att spela på sin mobil

Att spela spel på sim mobil är inget konstigt idag, du kan spela Yatzy, Angry Birds och en massa andra spel som du antingen laddar ner gratis eller betalar kanske 7 kr för. Vem minns inte det klassiska spelet Snake på sin gamla Nokia 3110, spel utvecklingen har verkligen gått i raketfart till mobiltelefoner.

Att spela på oddset eller något annat typ av spel har ju mest varit vanligt att man använder sin dator och loggar in för att spela. Nu är det inga problem att genom sin mobiltelefon logga in på sidor och spela på trav, odds eller kanske till och poker och casino. Visst kan det vara skönt att under den där långa tågresan kunna fördriva tiden lite genom att använda sin telefon till mer än att spela ”Angry Birds” på.

Om du skriver in www.svenskaspelare.com i din telefons webbläsare så anpassas hur sidan visas automatiskt till din telefon, detta är den sensate tekniken som används och gör det möjligt att visa hemsidor i mobil eller i läsplattor. Det har varit besvärligt tidigare då du fått skrolla nästan kilometervis både nedåt och å sidan för att komma till det du vill läsa. Nu finns menyer och bilder anpassa till vilken typ av enhet du använder.

Något som man bör tänka på är vilket typ av abonnemang man har så det inte drar i väg i kostnad när du surfar på din telefon. Kolla upp med din operatör så du inte får en obehaglig överraskning när telefonräkningen kommer. Samma sak är om du reser utomlands, kolla upp vad som gäller. Det är fråga om olika taxor utomlands både för samtal, meddelanden och datatrafik och de brukar alltid vara dyrare än hemma i Sverige. När du åker utomlands så ansluter ditt simkort till de lokala telefon operatörerna som tillsammans med ordinarie (alltså din Svenska) debiterar enligt andra taxor och villkor.