När de äldre ska gå över till smartphone

En smartphone är ju en vanlig del av livet idag för de flesta av oss. Men det finns fortfarande en hel del av den äldre generationen som ännu inte gjort övergången. Många av oss kan nog titta på våra föräldrar eller far- och morföräldrar och se att de ännu inte gjort övergången. Kan man dock övertala dem är det bra att tänka på ett par saker.

Välja rätt modell

Att välja rätt modell är viktigt för att göra övergången så smidig som möjligt. Det finns faktiskt flera modeller på marknaden idag som riktar sig till äldre personer. Tillverkare som det svenska företaget Doro har tagit fram riktigt seriorvänliga modeller som underlättat för många äldre att börja använda smartphones. Lite hjälp från mer erfarna smartphoneanvändare kommer dock fortfarande behövas för att få ett bra resultat.

Påminna dem att ladda mobilen oftare

En smartphone kan förbruka sitt batteri betydligt snabbare än en icke-smartphone idag. Att försöka få dem att skapa rutiner där de exempelvis sätter mobilen på laddning i samband med läggdags är därför en väldigt klok idé. Vikten av att ladda mobilen är ju självfallet något de kommer vara medveten om så länge de har haft en mobil av något slag och är därför ett ganska lätt beteende att fastställa.