Hur ska man välja rätt operatör för mobiltelefoni?

Det är inte lätt att välja rätt i djungeln av olika operatörer för mobiltelefoni och mobila bredbandsnät. I Sverige har vi ett stort urval av operatörer och den ena lovar bättre villkor än den andra. Sanningen är att många av våra operatörer har riktigt bra villkor och jämfört med i andra länder finns det många ekonomiska alternativ att finna här.

Att tänka på innan man bestämmer sig

Fråga dig själv först och främst: vad är du ute efter? Hur många sms skickar du och hur mycket ringer du? Hur mycket surf behöver du? Innan du skriver på ett avtal ska du vara medveten om att ett avtal är bindande. Det är till din fördel att operatören då måste hålla de priser som ni kommit överens om och de kan inte höja eller ändra dem. Till din nackdel är att du är bunden till avtalet även om du ska flytta någon annanstans och tjänsten inte kan användas vid ditt nya bostadsområde. En av de operatörer som har funnits längst på den svenska marknaden är Tele2. Hos dem kan du få i stort sett obegränsat med surf till bra pris med rabattkod Tele2. Med mer än 15 miljoner kunder känns de som en pålitlig operatör.

Mer att tänka på innan du tecknar avtal

Om du tecknar ett avtal på distans, det vill säga vid exempelvis telefonförsäljning gäller andra regler än om du gör det i en fysisk butik. Du har ångerrätt, även om det är du själv som har kontaktat försäljaren. Samma ångerrätt har du också om du gör ett avtal på en tillfällig försäljningsplats, till exempel vid en marknad där ibland oseriösa operatör kan sälja abonnemang via marknadsstånd. När du tecknar ett avtal ska du vara uppmärksam på hur lång bindningstiden är. Hur förmånligt än erbjudandet än verkar ska du tänka på att du kanske är bunden till operatören för lång tid framåt och du kan inte bryta avtalet.

in Okategoriserade.